informatički inženjering

Dodano!

Prijava

zatvori

Zapamti me? Zaboravili ste lozinku?

Registracija

zatvori

Prihvaćam uvjete korištenja

IFAS poslovno-knjigovodstveni aplikacijski sustav

Svi obrtnici upoznati su s time da moraju voditi poslovne knjige. Zakonska regulativa je podložna izmjenama tako da OBRTNICI vode KNJKIGU PRIMITAKA I IZDATAKA  (tkz. KPI obrazac),   dok PAUŠALISTI vode  KNJIGU PROMETA (tkz. KPR obrazac), što ih uglavnom ne čini pretjerano sretnima, a one se u najkraćim crtama mogu opisati kao obrazci iz kojih je vidljivo koji računi su izdani i na koji način su plaćeni. Pri tomu je nebitno vodi li porezni obveznik tu evidenciju ručno na kupljenom obrascu ili na jednom od nositelja podataka elektroničkog zapisa.

Oni koji su ažurni obično te podatke upisuju na kraju radnog dana ili prije početka idućeg, a svi oni koji se bave djelatnošću prodaje na malo ili pružanjem usluga na više lokacija, dužni su voditi knjigu prometa za svako prodajno mjesto, dok se knjiga primitaka i izdataka vodi na nivou obrta.

Zvuči kao naporna birokracija, ali ne i uz Hard Jura fiskalno rješenje: Hard Jura blagajna svaki vaš gotovinski račun automatski evidentira kao primitak u knjizi primitaka i izdataka i prometa te u svakom trenutku možete pogledati koji su vam ukupni prihodi.

Za razliku od gotovinskih računa, kod transakcijskih (virmanskih) se vrijeme izdavanja računa ne mora podudarati s njegovom naplatom jer se često kupcima daje mogućnost odgode plaćanja, a klijenti znaju i kasniti s uplatama.

Hard Jura vam i ovdje priskače u pomoć:  imate mogućnost samostalno evidentirati naplaćene transakcijske račune koji se potom automatski prikazuju u knjigama.  

Osim toga, možete na transakcijskom računu naknadno mijenjati iznos i datum u slučaju potrebe za ispravkom, a knjige možete ispisati ili poslati putem elektronske pošte.

Također vam pružamo mogućnost evidentiranja u KPR obrazac uplata te gotovinskih i transakcijskih računa koji su izdani izvan Hard Jura blagajne, što je potrebno ako ste aplikaciju započeli koristiti nakon početka tekuće godine za račune izdane ranije.

Vaša košarica je prazna.

Ukupno: 0,00 kn

Naruči

Hard Jura d.o.o.

Josipa Jelačića 10A

hardjura@hardjura.hr

43000 Bjelovar

Tel. 043/221-300

Fax. 043/244-184

Radno vrijeme: 07 - 16h

informacije@hardjura.hr

Upišite se u mailing listu

© 2020 Hard Jura d.o.o. | design by Nebojša Pongračić | app-icons by VisualPharm